Menu na przyjęcia
Przedstawiamy naszą propozycję na organizację przyjęcia w restauracji Mollini.
Możliwość zapłacenia rachunku: gotówka, karta kredytowa, przelew.
Napoje jako opcja nielimitowana 30 zł/os
(woda w karafce , lemoniada, kawa Lavazza, herbata liściasta)
Menu nr 1
Przystawka
Panini
Koszyk ciepłych bułeczek z masłem ziołowo-czosnkowym
Zupa
Crema di pomodori
Krem pomidorowy z oliwą bazyliową
Crema di bianco verdure
Krem z białych warzyw z czarnym sezamem i oliwą extra vergine
Dania główne
Pollo Lombardia
Grillowana pierś kurczaka zagrodowego w kremowym sosie z gorgonzoli i pistacji
podana z ziemniakami z rozmarynem i warzywami na parze
Salmone al pomodoro
Pieczony filet z łososia w sosie oliwnym z pomidorami i kaparami podany na liściach szpinaku z warzywami na parze
Deser
Creme Brulee
Krem waniliowy z karmelowym nakryciem
Koszt menu : 90 zł/os.
Menu nr 2
Przystawka
(serwowana w stół)
Panini e burro
Koszyk ciepłych bułeczek z masłem ziołowo- czosnkowym
Carpaccio di manzo
Plastry polędwicy wołowej skropione sosem salsa-verde
podane na rucoli z parmezanem i kaparami
Caprese
Włosi przekładaniec z mozzarelli, pomidorów i rucoli okraszone sosem salsa-verde
Zupa
Crema di pomodori
Krem pomidorowy z oliwą bazyliową
Crema di bianco verdure
Krem z białych warzyw z czarnym sezamem i oliwą extra vergine
Dania główne
Filetti maiale Torino
Eskalopki z polędwiczek wieprzowych w kremowym sosie grzybowym z podgrzybków i pieczarek
podane na ziemniakach z rozmarynem i warzywami na parze
Salmone al pomodoro
Pieczony filet z łososia w sosie oliwnym z pomidorami i kaparami podany na liściach szpinaku z warzywami na parze
Deser
Dolce alla Mollini
Domowa beza z malinami, mascarpone, karmelem, bitą śmietaną, prażonymi migdałami i cynamonem
Koszt menu : 110 zł/os.
Menu okazjonalne/komunijne
(dania serwowane w stół na półmiskach)
(po 2 sztuki mięsa/ryby na osobę
Zupa
Rosół z kurczaka zagrodowego z makaronem jajecznym
Dania główne
Tradycyjny kotlet De Volay z masłem i pietruszką
Zraz wołowy zawijany z ogórkiem kiszonym, boczkiem i cebulą
Pieczony filet z łososia na maśle w porach
Dodatki
Ziemniaki gotowane z koperkiem
Szparagi białe z bułką tartą /Warzywa sezonowe z bułką tartą
Buraczki tarte z jabłkiem
Pyzy drożdżowe
Surówka z marchwi i kapusty
Sos pieczeniowy
Deser
Dolce alla Mollini
Domowa beza z malinami, mascarpone, karmelem, bitą śmietaną, prażonymi migdałami i cynamonem
Koszt na osobę: 130 zł/os.