Menu na przyjęcia

Przedstawiamy naszą propozycję na organizację przyjęcia w restauracji Mollini.
Możliwość zapłacenia rachunku: gotówka, karta kredytowa, przelew.
Napoje jako opcja nielimitowana 30 zł/os
(woda w karafce , lemoniada, kawa Lavazza,  herbata liściasta)

 

 

Menu nr 1

Przystawka

Panini
Koszyk ciepłych bułeczek

 Zupa

 Crema di pomodori
Krem pomidorowy z oliwą bazyliową

 Crema di bianco verdure
Krem z białych warzyw z czarnym sezamem i oliwą extra vergine

 Dania główne

 Pollo Lombardia
Grillowana pierś kurczaka zagrodowego w kremowym sosie z gorgonzoli i pistacji
podana z ziemniakami z rozmarynem i warzywami na parze

 Salmone al porri
Pieczony filet z łososia w sosie maślanym z pora podany na risotto warzywnym w warzywami na parze

 Deser

 Creme Brulee
Krem waniliowy z karmelowym nakryciem

Koszt menu : 90 zł/os.

 

 

Menu nr 2

Przystawka
(serwowana w stół)

Panini e burro
Koszyk ciepłych bułeczek z masłem ziołowo- czosnkowym

Carpaccio di manzo
Plastry polędwicy wołowej skropione sosem salsa-verde
podane na rucoli z parmezanem i kaparami

Caprese
Włosi przekładaniec z mozzarelli, pomidorów i rucoli okraszone sosem salsa-verde

 Zupa

 Crema di pomodori
Krem pomidorowy z oliwą bazyliową

Crema di bianco verdure
Krem z białych warzyw z czarnym sezamem i oliwą extra vergine

 

 Dania główne

 Filetti maiale Torino
Eskalopki z polędwiczek wieprzowych w kremowym sosie grzybowym z podgrzybków i pieczarek
podane na ziemniakach z rozmarynem i warzywami na parze

 Salmone al porri
Pieczony filet z łososia w sosie maślanym z pora podany na risotto warzywnym w warzywami na parze

  Deser

 Dolce alla Mollini
 Domowa beza z malinami, mascarpone, karmelem, bitą śmietaną, prażonymi migdałami i cynamonem  

Koszt menu : 110 zł/os.

 

 

Menu okazjonalne/komunijne
(dania serwowane w stół na półmiskach
)
(po 2 sztuki mięsa/ryby na osobę

Zupa

Rosół z kurczaka zagrodowego z makaronem jajecznym 

 Dania główne

Tradycyjny kotlet De Volay z masłem i pietruszką
Zraz wołowy zawijany z ogórkiem kiszonym, boczkiem i cebulą
Pieczony filet z łososia  na maśle w porach  

Dodatki

Ziemniaki gotowane z koperkiem
Szparagi białe z bułką tartą /Warzywa sezonowe z bułką tartą
Buraczki tarte z jabłkiem
Pyzy drożdżowe
Surówka z marchwi i kapusty
Sos pieczeniowy 

Deser

Dolce alla Mollini
 Domowa beza z malinami, mascarpone, karmelem, bitą śmietaną, prażonymi migdałami i cynamonem  

Koszt na osobę: 130 zł/os.

 

Menu wigilijne

Przystawka
(serwowana w stół)

Koszyk ciepłych bułeczek z masłem ziołowo – czosnkowym

Polędwica z dorsza z farszem z pomidorów i włoszczyzny

Pierogi z kapustą i grzybami z okrasą

Śledź w śmietanie i świeżych  ziołach

 Zupa

Barszcz czerwony z uszkami

Krem z białych warzyw z czarnym sezamem i oliwą extra vergine

 

 Dania główne

 
Eskalopki z polędwiczek wieprzowych w kremowym sosie grzybowym z podgrzybków i pieczarek
podane na ziemniakach z rozmarynem i warzywami na parze

Pieczony filet z łososia w sosie maślanym z pora podany na risotto warzywnym w warzywami na parze

  Deser

 Domowa beza z malinami, mascarpone, karmelem, bitą śmietaną, prażonymi migdałami i cynamonem  

Koszt menu : 120 zł/os.

Mollini.pl
Ta strona używa cookies. Czytaj więcej na temat polityki cookies.