Menu na przyjęcia

Przedstawiamy naszą propozycję na organizację przyjęcia w restauracji Mollini.
Możliwość zapłacenia rachunku: gotówka, karta kredytowa, przelew.
W razie jakichkolwiek pytań prosimy o kontakt e-mailowy lub telefoniczny.
Napoje wg zamówienia z karty lub opcja nielimitowana 30 zł/os (kawa, herbata, woda, soki)

Menu nr 1

 

Starter

Panini e fokaccio
Ciepłe bułeczki z  oliwami smakowymi

 Zupa

 Crema di pomodori
Krem pomidorowy z bazylią

 Crema di bianco verdure
Krem z białych warzyw z fetą i czarnym sezamem

 Dania główne

 Pollo Lombardia
Pierś kurczaka z grilla w sosie z pistacji, gruszki i gorgonzoli
podana z ziemniakami z rozmarynem i warzywami sezonowymi

 Salmone al porri
Stek z łososia z grilla w sosie z pora
podana na risotto z cukinii i warzywami sezonowymi

 Deser

 Creme Brulee
Krem waniliowy z karmelowym nakryciem

 Tiramisu
Ciastko biszkoptowo-kawowe z mascarpone i kulką lodów

 

Koszt menu : 70 zł/os

 

 

 

Menu nr 2

 

Starter

 Panini
Ciepłe bułeczki z podpłomykami i oliwami smakowymi

Przystawka
(serwowana w stół)

 

Caprese
Włoski przekładaniec z mozzarelli, pomidorów i bazylii skropiony oliwą z oliwek

 Vitello tonato
Plastry pieczonej cielęciny pod sosem tuńczykowo kaparowym z kaparami

 Zupa

 Crema di pomodori
Krem pomidorowy z bazylią

 Crema di bianco verdure
Krem z białych warzyw z fetą i czarnym sezamem

 Dania główne

 Filetti maiale Torino
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
 podane z ziemniakami z rozmarynem i warzywami sezonowymi

 Baccala al pomodoro
Polędwica z dorsza w sosie pomidorowo-kaparowym
podana na risotto z cukinii i warzywami sezonowymi

  Deser

 Tiramisu
Deser biszkoptowo-kawowy z serkiem mascarpone i kulką lodów

 Dolce alla Mollini
 Domowa beza z malinami, mascarpone, karmelem, bitą śmietaną, migdałami i cynamonem

 

Koszt menu : 90 zł

 

 

 

 

Menu okazjonalne
(dania serwowane w stół na półmiskach
)
(po 2 sztuki mięsa/ryby na osobę

Zupa

Rosół z kurczaka zagrodowego z makaronem jajecznym 

 Dania główne

Tradycyjny kotlet De Volay z masłem i pietruszką
Zraz wołowy zawijany z ogórkiem kiszonym, boczkiem i cebulą
Stek z łososia smażony na maśle w porach  

Dodatki

Ziemniaki gotowane z koperkiem
Szparagi białe z bułką tartą – danie sezonowe/ Warzywa sezonowe na parze okraszone masłem
Buraczki z chrzanem
Pyzy drożdżowe
Surówka z marchwi i kapusty
Sos pieczeniowy 

Deser

 Lody czekoladowe z karmelem, bitą śmietaną i migdałami

 

Koszt na osobę: 110 zł

Mollini.pl

Mollini.pl

Ta strona używa cookies. Czytaj więcej na temat polityki cookies.