Przedstawiamy naszą propozycję na organizację przyjęcia w restauracji Mollini. Możliwość zapłacenia rachunku: gotówka, karta kredytowa, przelew. Napoje płatne nielimitowane 30 zł/os (woda w karafce , lemoniada, kawa Lavazza, herbata liściasta)
Menu nr 1
Przystawka
(serwowana w stół)
Panini e burro
Koszyk ciepłych bułeczek z masłem ziołowo- czosnkowym
Carpaccio di manzo
Plastry polędwicy wołowej skropione sosem salsa-verde podane na rucoli z parmezanem i kaparami
Caprese
Sałatka z mozzarelli, pomidorów i rucoli okraszone sosem salsa-verde
Zupa
( do wyboru na miejscu)
Crema di pomodori
Krem pomidorowy z oliwą bazyliową
Crema di bianco verdure
Krem z białych warzyw z czarnym sezamem i oliwą extra vergine
Dania główne
( do wyboru na miejscu)
Pollo Lombardia
Grillowana pierś kurczaka zagrodowego w kremowym sosie z grzybowym podana na szpinaku z bukietem sałat
Salmone al porri
Pieczony filet z łososia w sosie oliwnym z pora i kaparów podany na liściach szpinaku z bukietem sałat
Deser
( do wyboru na miejscu)
Creme Brulee
Krem waniliowy z karmelowym nakryciem
Dolce alla Mollini
Domowa beza z malinami, mascarpone, karmelem, bitą śmietaną, prażonymi migdałami i cynamonem
Koszt menu : 110 zł/os. (+napoje)
Menu okazjonalne/komunijne (dania serwowane w stół na półmiskach)
(po 2 sztuki mięsa/ryby na osobę)
Zupa
Rosół z kurczaka zagrodowego z makaronem jajecznym
Dania główne
Tradycyjny kotlet De Volay z masłem i pietruszką
Zraz wołowy zawijany z ogórkiem kiszonym, boczkiem i cebulą
Pieczony filet z łososia na maśle w sosie z pora i kapar
Dodatki
Ziemniaki gotowane z koperkiem
Szparagi białe z bułką tartą /Warzywa sezonowe z bułką tartą
Buraczki tarte z jabłkiem
Pyzy drożdżowe
Surówka z marchwi i kapusty
Sos pieczeniowy
Deser
Creme Brulee
Krem waniliowy z karmelowym nakryciem
Dolce alla Mollini
Domowa beza z malinami, mascarpone, karmelem, bitą śmietaną, prażonymi migdałami i cynamonem
Koszt na osobę: 140 zł/os. (+napoje)
Menu wigilijne
Przystawka (serwowana w stół)
Koszyk ciepłych bułeczek z masłem ziołowo – czosnkowym
Polędwica z dorsza z farszem z pomidorów i włoszczyzny
Pierogi z kapustą i grzybami z okrasą
Śledź w śmietanie i świeżych ziołach
Zupa ( do wyboru na miejscu)
Barszcz czerwony z uszkami
Krem z białych warzyw z czarnym sezamem i oliwą extra vergine
Dania główne
( do wyboru na miejscu)
Pollo Lombardia
Grillowana pierś kurczaka zagrodowego w kremowym sosie grzybowym podana na liściach szpinaku z bukietem sałat
Salmone al pomodoro
Pieczony filet z łososia w sosie oliwnym z pora i kaparów podany na liściach szpinaku z bukietem sałat
Deser
( do wyboru na miejscu)
Creme Brulee
Krem waniliowy z karmelowym nakryciem
Dolce alla Mollini
Domowa beza z malinami, mascarpone, karmelem, bitą śmietaną, prażonymi migdałami i cynamonem
Koszt menu : 120 zł/os. ( +napoje)